Asennusta&Masennusta

Asennusta&Masennusta

torstai 27. marraskuuta 2014

Auton keskuslukitus -tehtävä

Tehtävän tarkoitus on kertoa auton keskuslukituksesta. Keskuslukituksen tehtävä on lukita tai avata kaikki ovet kerralla. Keskuslukitus voi toimia sähköisesti tai vanhemmissa autoissa pneumaattisesti. 

1. Kuinka toimii auton keskuslukitus
      a) avaimella?
              - Avaimella keskuslukitus toimii siten, että avaimella ohjataan lukkoja joko kuskin tai apukuskin ovesta avainta kääntämällä lukossa. Lukossa on kytkin, joka antaa signaalin ohjausreleelle
     
      b) kaukosäätimellä?
              - Samalla periaatteella kuin avaimellakin, mutta ohjaus suoritetaan kaukosäätimellä nappia painamalla. Kaukosäädin toimii tietyn välimatkan päästä, riippuen järjestelmästä. Autoissa on myös toiminto, jolla estetään ovien lukkiutuminen kun kaukosäädin on auton sisällä. Joissakin uusissa autoissa on myös bluetooth yhteydellä toimiva järjestelmä, joka avaa auton ovet, kun avaimen kanssa on tarpeeksi lähellä autoa. Myöskin poistuessa auton lähistöltä ovet menevät automaattisesti lukkoon.

2. Mitä tarkoittaa kaksoislukitus?
      - Kaksoislukitus tarkoittaa sitä, että kun auton ovet laittaa lukkoon ovet lukittuu ja vähän ajan päästä se lukitsee ovet myöskin sisältä ja näin ovet menevät kaksoislukkoon. Tätä ominaisuutta ei löydy kaikista autoista, joissa on keskuslukitus.

3. Etsi, jos mahdollista, myös autokohtaista tietoa.
     - Esimerkiksi Ford ja Toyota käyttää kyseistä kaksoislukitusjärjestelmää.


Keskuslukitusjärjestelmän pääkomponenttien toimintaa:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti